Trådløs alarm til private hjem – det simple alarmsystemSynes du at markedet for alarmer til private hjem virker stort og uoverskueligt? Mangler du hjælp til at finde en trådløs tyverialarm der sikrer dig og din families hjem?

Et alarmsystem skal virke den dag der er behov for den. Derfor er det vigtigt at du foretager dig de rigtige valg allerede inden du køber tyverialarmen. Her på siden beskriver vi nogle af de overvejelser du bør gøre dig inden du køber den første og billigste tyverialarm.

Og skulle have nogle spørgsmål efter du har læst denne artikel, så skal du være velkommen til at skrive en kommentar nederst på siden. Så svarer vi på den så hurtigt som muligt.

Hvad skal alarmen kunne

På nuværende tidspunkt ved du nok allerede om det er en tyverialarm, en brandalarm eller måske et kombineret alarmsystem du ønsker. Er du kun på udkig efter en tyverialarm skal du dog gøre dig overvejelser om du på sigt vil have integreret en brandalarm. Og ligeledes omvendt. Kigger du allerede nu efter et kombineret system, kan du trygt gå videre til næste trin.

Få alarmen på SMS via indbygget GSM SIM kort

Dernæst skal du overveje hvad der skal ske og hvem der skal have besked alarmen udløses.

De fleste alarmer i private hjem er udstyret med et GSM SIM kort som du kender fra mobiltelefoner. Hvis alarmen udløses kan den sende dig en SMS eller ringe dig selv, venner eller nogen i din familie op.

Skal andre kontaktes end dig selv, er det selvfølgelig vigtigt at du fortæller dem hvad de skal gøre.

Når alarmen går vil sirenen i den hyle. Her bør du aftale med din naboer hvad de skal gøre hvis de hører alarmen. Har de også en alarm, så er det oplagt at I laver samme aftale den anden vej.

Hvis du har undret dig over begreberne ”alarmer med abonnement” og ”alarmer uden abonnement” så får du her en kort forklaring.

Alarmsystem med abonnement

En alarm med abonnement indeholder typisk en serviceaftale der betyder at den virksomhed du køber alarmen fra sørger for at vedligeholde og overvåge alarmen, så du er sikker på den fungerer som den skal.

I nogle alarm abonnementer får du også vagtservice. Dvs. at når alarmen udløses får et vagtfirma besked, og sørger for at rykke ud til din bolig. Sådanne udrykninger koster i de fleste tilfælde ekstra.

 

Alarmsystem uden abonnement

En alarm uden abonnement har altså ingen service aftale. Det vil sige at du selv skal teste og vedligeholde dit alarmanlæg løbende. I vejledningen bør der stå hvordan du laver tests, ellers tag kontakt til den forhandler du har købt alarmen hos. En test kan f.eks. være at aktivere alarmen, se/høre om sirenen går i gang som den skal og om de kontakter som skal alarmeres også bliver alarmeret.

Typisk vedligeholdelse, kan bestå i at udskifte batterier.

Installation af alarmerne

Godt, nu er du næsten klar til at finde en alarm til dit hjem. Men der er lige en ting mere du skal overveje. Hvem skal montere alarmen?

Hvis du vælger et trådløst alarmsystem og er du gør-det-selv mand, kan du nemt montere alarmsystemet selv.

Tilsluttes alarmsystemet derimod med ledninger, bør du få en professionel til at montere det. Det kan f.eks. være den lokale elektriker eller en autoriseret alarm installatør.

http://dit-indbo.dk